Matcha blått

Matcha blått rätt i höst – 2 November, 2017

Att få till en bra outfit handlar ofta om att matcha kulörerna rätt. De enskilda plaggen kan vara snygga men kombineras de inte rätt kan även en juvel framstå som en skata. Här går vi igenom hur du kan matcha blått.

Hösten har börjat dra in och det är en tid på året då vi inte leker lika mycket med utstickande färgkombinationer och mönster. Vi tycker att det är skönt att vika ihop sommarens palettstänk och ser fram emot en tid med mer enfärgat från den mindre utmanande delen av färgskalan.

En av de mest uppskattade färgerna att använda är blått, en färg som kommer i många skepnader. Vi vågar ta i och påstå att alla utan undantag känner sig snygga i blått av någon nyans. Den populäraste är marinblå. Vi bär skjortor, byxor, tröjor, cardigans, ja alla typer av bomullsplagg och jeans i marinblått och vi trivs i det. Det finns alltså massor av olika sätt att matcha blått.

Bilden visar en blå kavajficka med en bröstnäsduk för att ge tips på att matcha blått med andra färger
_DSC1285-1-min copy

Matcha blått på bästa sätt

Då blå är en så populär färg så tänkte vi ge er en hjälpande hand med att matcha blått på bästa sätt. Det finns ett enkelt förhållningssätt att rätta sig efter. Blått är en bas färg och fungerar bra tillsammans med andra basfärger ex. vitt, brunt, svart och grått. Du kan kombinera nästan hur du vill. En blå byxa, brun tröja och en vit skjorta. Eller kanske en svart byxa, blå skjorta med en grå lågt knäppt cardigan över för att framhäva dagens slips. Ja ni hör ju själva, det är en ”piece of cake” så länge ni följer rådet om basfärger.

Skulle ni råka ut för ett återfall under det långa mörka halvåret och känna sug efter sommarens skrikiga färger ber vi er att tänka accessoarer. Ska ni blanda in gult, rött, rosa, grönt m.fl. starka kulörer? Håll er då till bröstnäsdukar, detaljer på slipsar, plånböcker eller möjligtvis strumpor.

Det går också bra att matcha blått med blått. Tänk då på att nyansen är viktig, gå gärna brett på nyansskalan och matcha t.ex. mörk- med ljusblått. En mörkblå byxa tillsammans med en ljusblå skjorta eller en marinblå tröja med en ljusblå skjorta under. Vill nu tvunget ha samma nyans så är det viktigt att bryta av med en accessoar. Tänk er ett par byxor och en tröja i samma marinblå nyans som bryts av med ett brunt bälte och ett par bruna skor eller en marinblå skjorta och tröja som kombineras med en brytande slips, där har ni en riktigt bra kombination för att matcha blått.

Nu kan ni bära och matcha blått med trygghet, lycka till i höstmörkret!

Vill ni ha mer intressant läsning och inspiration så finner ni det här under vår inspirationssida.